Home Renz / Actueel Producten Vakhandel Verwerker Architect

Eindgebruiker

Contact
Snelzoeken
Vakhandel zoeken Shop

Service

Informatieaanvraag  

Onderhoudshand-leiding

Gebruiksaanwijzing

Productiesticker

Gebruiksaanwijzing en onderhoudshandleiding

Vóór montage / ingebruikname a.u.b. zorgvuldig doorlezen en goed bewaren!

 

Onderhoudshandleiding

Geachte klant,

Gefeliciteerd met uw beslissing. U heeft gekozen voor een hoogwaardig product. Er is gekozen voor een hoogwaardig materiaal, dat garant staat voor een lange levensduur en tijdloze elegantie.

Denkt u er echter aan dat juist waardevolle materialen goed moeten worden onderhouden. Normale weersinvloeden kunnen reeds verontreinigingen veroorzaken en zelfs het oppervlak veranderen. Vooral in gebieden waar veel industrie is of in kuststreken kan er aanslag op komen in de vorm van roest en bestaat de kans dat het materiaal wordt aangetast. In dergelijke gevallen moet u de units vaker schoonmaken en onderhouden.

 

Oppervlaktebehandeling

Om er voor te zorgen dat u zo lang mogelijk plezier heeft van uw postkastunit, adviseren wij u dringend, de unit regelmatig schoon te maken met de normale in de handel verkrijgbare middelen.
Om de roestvrij stalen, aluminiumgeëloxeerde of gepoedercoate/gespoten oppervlakken in goede staat te houden, moeten de delen die bloot staan aan weer en wind regelmatig gereinigd worden met warm water. Voeg huishoudelijke reinigingsmiddelen en dergelijke aan het warme water toe. Wrijf de unit vervolgens droog en wrijf hem in met autopolish.

 

Roestvrij staal

Uit bedrijfsinterne tests is gebleken dat met fabrikaten als Cillit, Enablitz, Stahlfix, en 3M voor wat de reinigende werking, de conservering en gebruiksgemak betreft goede resultaten behaald kunnen worden.

 

Alu

U mag geen oxide-oplossende of mechanisch werkende schoonmaakmiddelen gebruiken, want die tasten de eloxering aan.
Let op!
Zorg er voor dat er geen cement, kalk, gips e.d. op de aluminium delen terecht komen!
Let op!
U mag bij het reinigen in geen geval staalwol of staalborstels e.d. gebruiken. Dergelijke hulpmiddelen beschadigen nl. het beschermende oppervlak waardoor er als gevolg van roest slijtage ontstaat.

 

Belcontacten

Deze moeten voortdurend onderhouden en schoongemaakt worden. Minstens eenmaal per jaar moeten de contacten gereinigd worden door een vakman en behandeld worden met contactspray. Controleer tevens of de vereiste bedrijfsspanning (elektrische spanning –max . 12 Volt) voldoende is.

 

Slot en scharnieren

Gebruik voor het onderhoud van het slot uitsluitend grafiet of een speciale onderhoudsspray. Reinig de scharnieren twee maal per jaar en geef ze een onderhoudsbeurt.

 

Overige opmerkingen

Als gevolg van het transport of tijdens het monteren van units kunnen er spanningen optreden. Klemzittende deuren kunnen dan alleen nog maar worden afgesteld door de moeren van de deurscharnieren los te draaien.

 

naar boven

Vakhandel zoeken
 

Acrobat Reader

Catalogus
 

Renz Nederland • IJsselburcht 3 • 6825 BS Arnhem • Tel.: 026 - 365-3333 • Fax: 026 - 365-3340 • Colofon